Perempuan dan makeup (group member of adik ipar)

Assalamualaikum and hye all.

pagi ni tetiba aku bangun awal. mimpi apa pun tak tau la.
and then dalam proses siap siap nak gi kerja tasha wassap bagi gambar dia makeup and mintak aku bagi gambar aku makeup lak. aikk tetiba.. dah la pagi pagi buta lak tu. (tapi kat us kan petang -_-")

then dia mintak sekali gambar before and after.. yang tu lagi la homaigaddd segan nak bagi. tapi sebab dulu pernah duduk asrama sama sama and sama sama perempuan so takpe la. bagi jer la walaupun muka before and after aku jauh beza macam zayn malik dengan hulk. maluuu.

abam hulk. eiiii ada bulu dada.. eiii



abam zayn malik i. homaigadd melting hakak


Dah puas usha abam zayn malik i? okay jom usha gambar gambar perempuan and makeup pulak (only by our group member)

ni haa gambar makeup and makeup tasha. aku pun tak tau motifnya bagi dua dua gambar makeup. selalunya orang buat before and after. maybe sebab tasha tengah asah bakat makeup dia seiring dengan mengasah bakat masak. 

sebelum ni memang dia jenis yang pakai bedak baby and then okay siap. jom ke bla..bla,,bla. tapi sejak dok us kemain dia. :-P



ni lak muka before and after. nak gi airport and fly ke us dulu pun minah ni pakai bedak jer. sekarang dah pandai nak pakai concealer semua. bangga tengok anak didik aku ni. terharu rasa... *tetiba*



next, Asra. asra ni bukan before and after makeup tapi before and after pakai babies blink *Akujual kat dia...heheh* tapi boleh la kan. janji ada. Dia nak cepat gi kelas pagi tadi so tak sempat nak tunaikan permintaan aku.


ni jer gambar yang dia bagi pagi tadi. asra pun jarang makeup. just tepek tepek bedak gitu jer then pakai lipstik sikit. 

p/s: asra makin cerah kan. dia guna babies blink tau. sebab aku jeles tengok kulit dia makin okay maka aku pun sambung guna babies blink balik. 
 (lama dah tak guna sebab sejak dok rumah ni malas gilerrrr nak jaga muka and bb pun dah lama habis)





girl kat atas tu tu elly **cantikkan nama dia** Elly ni jenis yang tepek bedak baby gak kalau nak keluar semua. dia memang simple and kalau keluar dengan dia and time lepas solat memang nampak sangat aku terhegeh hegeh nak siap. aku baru nak makeup dia dah siap pakai tudung. and aku dalam hati "omaigadd..cepat..cepat.. elly tungguuu... T_T".

kalau makan pun camtu. aku baru makan separuh dia dah habis makan yang peliknya dia siap boleh asingkan semua sayur sayur walaupun sekadar sayur toge yang cenonet kecik tu
(elly memang tak makan sayur walaupun kucai dalam mee goreng tapi kulit dia cantik -_-").

selalunya kalau makan sama sama kenkawan lain akan 
"ehh elly dah habis, cepatnya elly makan" 

tapi bila kat aku 

" weii zu kau tak habis lagi ke makan? lamanya kau makan" T_T    T_T
*crying inside*




last but not least aku (nak jugak). muka makeup dengan muka makeup jer la. muka togel tanpa makeup taknak bagi (sebab macam shrek) . nanti kang semua boikot aku T_T.

 belah kiri tu kalau tepek bedak pixy sahaja (ni kes dah lambat nak gi kerja). yang belah kanan tu kalau tepek foundation, concealer,bedak, eye linear, eye shadow and so on (ni kes bangun pagi terus makeup. mandi pun tak, hari cuti la katakan =_=). 

p/s: selalu sangat pakai shawl tu kan. haa maksudnya shawl tu tak yah gosok :-P




P/s: jemputla click iklan di side bar kanan tu :D


Comments

saya pun minat make up... tapi kalau pergi kerja dan hari-hari biasa saya lebih prefer utk simple jer..hehehe.... nampak berkesan babies blink tu ..
siti zulaikha said…
yeahh.. simple is better. babies blink memang berkesan, walaupun muka dah hangus mandi laut dalam seminggu pakai dah hilang balik :D

the most reading entry

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Biskut Coklat Rangup (The Simple One)

Haid dan Istihadhah

Period/Haid Lewat 3 Minggu

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D