result day ٩(●̮̃•)۶


assalamualaikum and salam sejahtera.
first of all saya nak wish tahniah bebanyak kepada semua batch 95 
yang mendapat keputusan yang cemerlang di dalam SPM tahun 12 .

yang tak cemerlang pun jangan risau, esok korang still hidup lagi kan 
(hehe, erkk just kidding, just nak kata jangan la give up tau)

okay hari ni saya nak cerita pasal hari saya dan kawan2 saya ambil result  
*twink2*
٩(●̮̃•)۶ heyyo~

yeahh tu dia big brother kita
and before kita gerak ambik result maka baik posing dulu
kang kot result kiok and air mata dah tumpah-2
takkan la nak posing lagi kan . =D

dorang kata  keluar rumah dengan kaki kanan sebelum ambik result.
so i just show it how.. hehe =D

saya dan bestie saya iaitu ZEK telah sampai ke rumah tasha
seawal pukul 9 pagi lagi dan diikuti kehadiran alip and papa (razzi)

zek and papa bawak kereta masing-2, 
acece, show off nampak ? haha



bagai kancil dengan zirafah kan . 
opss sory bagai tasha dengan alip kan 


yeahhh ni dia, hadiah2 yang abe ZEK kita dapat
dari gadis2 yang ayu ni
(cehh perasan lobih.. hoho)


haa and then kitaorang pun gerak la ke sekolah
kitaorang gerak dalam pukul 12 gitu. ermm lebih kurang la. hehe

sesampai jer ke sekolah mak and akak farah bagitau yang
2 orang straight A kat sekolah SMDAS ni
iaitu FARAH HAZWANI and AMIRA NATASHA
erghhh dan pada masa tu gak saya peluk2 tasha and jerit "weii aku rasa nak nangis"
hehe, melebih tak saya? kawan yang dapat saya lak yang terharu, huhu

haa ni dia resultnya.
(bahan bukti ni =P ) hehe


haa tengok tu,
tersenyum kambing beliau ehh silap
tersenyum bangga beliau 
dan dibawah ni adalah muka2 tak malu untukshow off, padahal biasa2 saja..
hehe expecially grey girl tuh =P


menumpang ke-famous-an orang straight A..  


tak cukup kerusi so kat tangga pun jadi la




acece.. suwitnya kami.. ahaksss so perasan la =P

dah sudahh ambik result apalagi blah ar..
tapi kami datang dan balik naik kereta saga mama ZEK
yang drivenya? of course la ZEK kalau saya kang kot hilang side mirror lagi.
huhu~




after balik dari sekolah kami terus ke rumah tasha untuk melakukan aktiviti
yang berfaedah lagi bermanfaat iaitu melepak =P

dan dalam pukul 3 kami plan untuk keluar ke seremban 
kerana cacing-2 pita..kerawet dan yang tidak diketahui namanya 
telah berbunyi dan menari2 gitu di dalam perut.

kami plan untuk ke pizza-hut ! yep..yep hurrayyy
makan tengahari opss makan petang kami di sponsor oleh
Cik Amira Natasha. *blink-2 i like =D

haaa tengok siap promote bagai..
ehh bajet jer.. =P




our menu =D 


kebuluran..ke-pelahap-an dan keserasian boleh dilihat disitu yer.
eleh cuba makan dengan boypren gerenti
sopan santun lagi berhemah kan =P hehe

haiyaaa.. alip cover sikit gigi tu.. wakaka
just kidding =D hehe


ciri-2 gadis kebulur, tak makan setahun .


my buddies *wink-2 
=D




haa tu lah masa-2 yang saya and kenkawan habiskan pada hari mengambil result

sebenarnya banyak suwit-2 memory atau sebenarnya lebih kepada memory-2 lucu

dengan dorang nih.

sewaktu kami belum SPM dulu kami penah mengadakan aktiviti 
bermain ping pong di dalam kelas menggunakan calculator, main kejar-2
and main baling-2 tepung, hehe
sebenarnya ramai cikgu-2 ingat kelas kitaorang struggle belajar 
tapi rasanya kalau tak da cikgu memang riuh lah kelas tu. haha

ada satu ketika sewaktu kitaorang tengah ada gap time exam SPM, 
cik Amira Natasha ni boleh nyanyi kuat2 lagu
"gunalah bahasa kebangsaan kita, marilah kita nyanyi ramai-2" ~♫ 
(ermm maybe sebab tension kot)

then datang cikgu Rahim cekak pingang, 
haa hambik mu, diam seribu bahasa.
entah apa-2 jer perangai masing-2 kan . hehe

dan antara lainnya ketika trial BIOLOGY,
time tu memang dah blur tahap cipan so tak tau nak bagi jawapan apa
for ATP apa entah maka terkeluar lah jawapan
" to storage food in dapur cik ESAH" 
dan nasib baik gak la tak kena luku dengan cikgu RIDUAN lepas tu , hehe
dan alhamdulillah walaupun main-2 dengan cikgu tu dulu tapi BIO saya still okay 
okay ke ? hurmm okay la tu.
5 science 2012  


well diakhir kata ialah saya rindu saat-2 form 5 yang indah dulu. hikss~

dan kepada pelajar-2 lepasan SPM yang nak tau kelayakan anda ke IPTA / imascu
boleh lah semak di link bawah ni

http://imascu.upu.mohe.gov.my/semak-syarat-kelayakan.cfm

sekian and thank for reading my blog    
assalamualaikum~

Comments

the most reading entry

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Biskut Coklat Rangup (The Simple One)

Hapuskan Bulu dengan Homemade Sugar Wax

Period/Haid Lewat 3 Minggu

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D