tumpang kereta boleh.. mueheheheh~

ok la macam ni cite nye..
abang saudara aku ngan adik die lelaki pakai keta myvi
nak pulang ke kampung sebab dapat cuti.
diorang bertolak dari kota kinabalu jam 8 malam..
.lambat balik sebab servis kereta sekejap..


  lepas servis kereta diorang pun mulakan perjalan macam biasa..
dalam perjalanan tu diorang rasa lapar dan singgah kat warung makan sekejap
 (jarak dari kota kinabalu ke kampung kami jauh jugak 490KM)...
lepas makan diorang nak start jalan tetiba hujan renyai2 turun
 dan dalam pertengahan jalan hujan jadi lebat..
  dalam perjalanan tu diorang nampak ada sorang nenek duduk kat bus stop
 nak tumpang kereta ke beaufort tapi mana ada bus malam2 ni..
diorang pun rasa kesian kat nenek tu dan bagi tumpang kereta..
nenek tu duduk kat bahagian belakang kereta.


.mula2 diorang tak rasa apa2 dengan nenek tu...

dalam keadaan hujan lebat tu tetiba kereta diorang rosak..
pelik,kereta dah servis tadi macam mana boleh rosak..
  adik abang saudara aku pun nak toleh kebelakang
 nak bagi tau kereta rosak dan tak boleh terus kan perjalanan..
.tapi nenek tu dah tak da kat dalam kereta...terkejut sakan la diorang...
dah la hujan lebat,nenek tu pulak hilang...
masing2 kehairanan..


tetiba diorang perasan macam ada yang duduk kat belakang kereta

 dengan rambut yang panjang melalui cermin..
apalagi,
diorang buka pintu serentak lari lintang pukang la dalam keadaan hujan lebat tu...
 diorang cuba cari rumah yang terdekat nak minta tolong..
.nasib baik ada rumah berhampiran kat tempat kereta diorang tu...
tuan rumah pun terkejut jugak ngan diorang ni..
mana tau diorang kena rompak ke apa ke...
tuan rumah tu pelawa diorang masuk dan bagitau apa yang terjadi...
dengar je apa yang terjadi,dia pun call "orang pandai"
 nak tolong diorang ni...
 sampai je orang pandai ni..


diorang pun pergi ke tempat kereta diorang dalam keadaan basah kuyup ..

kan masih hujan lebat time tu..
orang pandai tu pun check la kereta diorang ni
dan kata benda tu dah hilang dari kereta diorang...
.pintu kereta masih terbuka time tu.
.diorang tutup pintu kereta dan balik kerumah tempat diorang minta tolong.
.diorang minta izin nak menginap kat sana..
tak sanggup terus kan perjalanan wooo..


 bila dah siang je diorang pun call la kami (saudara2)
 nak minta tolong bawa kereta diorang tu..
masa tu kami belum lagi perkara ni..
diorang cume cakap kereta diorang rosak dan diorang rasa penat ...
sampai je kat kampung diorang suruh parking kereta tu kat tepi jalan....
kami rasa pelik.
.kalau kereta rosak mesti parking kat tepi rumah nak cek apa masalah kereta tu..
dia cakap masuk dulu aku nak cite hal sebenar ni..
lepas dia kasi cerita suma dah takut ...
yang bawa kereta tu lagi terkejut gile..
.lepas je hari tu kereta tu pun diorang SELL..kat tempat orang lain...
mcam tu la ceritanya...


i just kopipes cerita orang lain ni..

 nak buat cerita sendiri ermm takut suma bosan lak kan ;P

Comments

the most reading entry

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Biskut Coklat Rangup (The Simple One)

Haid dan Istihadhah

Period/Haid Lewat 3 Minggu

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D