cara-cara nak menolak pinangan dgn stylo ( to girl )

suddenly this idea pop-up from my head. actually idea ni keluar pun atas dasar takut abah ngengada nak jodohkan aku senyap senyap gitu (ehh perasannya lahai)


ok so idea2 jahat aku ialah..........................................
  
1.   waktu bakal mertua datang tu buat la air (semestinya kita yang kena buat) sambil buat tu jerit dari dapur tanya dekat mak.. " Mak !!! racun tikus ada x? gula habis la..."
**dengan nada perli pak & mak mertua**

2.  datang depan bapak & mak mertua ampa sambil wat rambut kusut masai bawak kucing (bius ubat tido kat kucing tu)... ubuh sirap dekat tangan  **ala ala darah la tu**
pegang pisau then kata... "makkk cik ngan pok cik dah makan? nak saya masakkan tak ??? sambil memberikan senyuman paling menawan... :)

3.  buat style anak dara pemalas and yang buruk perangai.. datang depan pakai baju tido sambil mengeliat serta lap air liuq basi and kata kat mak pak mertua ampa... good morning...ehh bwt apa datang pagi2 ni?
--> lebih sesuai dibuat ketika pukul 1 ke atas...

4. pegang senapang ( kidnap senapnag yang atok2 ni bawak tembak tupai / mainan tapi pastikan nampak real ) pakai black jaket / yang nampak ganas & mencurigakan then kata dekat hadirin sekalian...
erkkk. ramainya orang.. sorry tak dapat join suma, saya ada arahan untuk selesaikan misi penting...
**bagi senyuman serba salah and blahh dari situ and nak lagi gempak buat2 jatuh gambar and file mangsa yg korang dah bunuh**

5. ni kena tanggung sendiri la akibatnya.. bwt2 tengah cakap dekat tepon sambil jerit2 and datang depan... cakap: " apa ?? x guna punya jantan... weii aku pregnant tau tak.... sial punya jantan.. sapa nak bertanggungjawab ni? "
then pandang muka dorg dgn bwt muka terkejot berok seolah-olah tak tau dorg ada kat situ..
tapi seperti yg dikatakn risiko sendiri kalau tiba2 bapak korang bedal korang setengah mati lepastu... huhu

6. buat perangai perempuan gatal... nak lagi bagus bwt dekat pak mertua ampa..datang dekat & peluk tangan dia then cakap.. " abang nak masok meminang saya ea.. hik hik.." sambil tu kelip2 sikit mata bwt muka comel + gedik...
tapi kalau mak mrtua ampa mengamok and bukak flying kick, nasib la yer... hehe

7. korang keluar dari bilik then terus berlari keluar jerit2 panggil budak2 kat luar rumah kata nak join main kejar2...
nak lagi bagus join budak2 laki men bola....
( silap2 dari nak meminang tengok perlawann bola.)

8. tiru iklan.... korang dok sebelah parent korang time meminang tu then renung muka pak mrtua ampa...

bila dorang tanya pasal apa... korang kata.. " nenek saya cakap kalau nak tau macam mana laki kita bila tua tengok bapak dia, tapi bila saya tengok pak cik tadi saya rasa x berminat la pulak.."

dahla botak tengah..boroi pulak tu.. ishk..ishk..ishk..
**peringatan mestilah cakap selemah lembut  yang mungkin.. bagi mengelakkan dilempang**

9. berlari2 gedik ke depan then lompat2 kegembiraan sambil kata kat parent korang berserta mak pak mertua korang... " yea2.... mak ... abah... ada duda anak 10 nak datang minang esok.. pangkat tan sri tu... wuhuuuu~~~ tolaklah pinangan ni yer.
biar nampak cam pompuan mata duitan sikit.....

10.  buat drama sikit... menangis-nangis datang depan...  ceq tak sanggup dah.. tak sanggup.Sungguh ceq habaq...sebab suma yang datang melamar ceq akan mati seminggu lepas tu kalau ceq terima...
xpa..xpa.. ceq redho.. ceq sanggup jdi anak dara tua.. sob..sob..
( nie kena komplot ngan fmily )

11. buat macam budak2 spestik... nak lagi bagus ampa jadi superman pakai spender kt luar then datang depan.. cakap..
" up..up.. and away" pastu kata kat pak ampa dengan ngada2 cam budak2....
abah... awat ceq tak leh terbng.. hukhuk... ceq nak terbang... then melalak sambil guling2 kat situ.. 

12. senang2 cakap jer la kat parent korang style ugut.. " terima lamaran, kak yong lari rumah " bwt nada serius.. nak lagi gempak siapkan beg bagasi dengan pasport.

13. korang kata dekat semua orang yang datang time tu yang korang dah kahwin kat siam dengan jantan lain and kata dah ada anak 2 dah....
then ambik tepon, pura2 call laki korang mengadu and suruh dia datang sekarang...

14.  plan dengan rakan.... ( tanggung sendiri gak )... plan ngan kawan perempuan korang.
time ada orang datang minang, suruh kawan perempuan korang datang and menangis, melalak tak bagi laki tu minang kau. kata la yang dia dah cinta mati kat kau apa semua...

ok tu jer kot... selamat mencuba.. aku pon patut test nanti.. hehe :D




 just joking.. tapi x salah kan nak try.. :)

Comments

the most reading entry

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Biskut Coklat Rangup (The Simple One)

Hapuskan Bulu dengan Homemade Sugar Wax

Period/Haid Lewat 3 Minggu

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D